Supa crema de mazare

      De doar 3 ingrediente si 15 minute aveti nevoie pentru a face cea mai delicioasa supa crema de mazare. La noi in familie, este ceruta des, inclusiv de piticele care de altfel, pot fi destul de mofturoase la capitolul mancare. Indiferent de anotimp, o prepar cel putin 1 data la 2 saptamani. In congelator am mereu o punga de mazare de rezerva pentru zilele cand suntem pe fuga si nu am apucat sa gatim. Este o supa crema satioasa, plina de vitamine, surprinzator dulce, aromata si are o culoare minunata.
Se poate servi alaturi de crutoane si este alegerea ideala pentru un pranz sau o cina usoara (fara prea multe calorii), pentru cei mici si mari, in post sau pentru vegani. Noi suntem carnivori inraiti, dar tot o adoram😅

Ingrediente:

  • 450-500 gr mazare congelata
  • 2 cepe mari(aprox 200 gr) puteti  inocui o ceapa cu 100 gr praz (partea alba)
  • 30 gr ulei de masline
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • optional 2-3 frunze de menta proaspata

Cum procedam:

Curatam si tocam marunt ceapa.

Intr-o tigae, la foc mediu spre mic, calim 2-3 minute ceapa cu uleiul de masline si 2-3 linguri de apa.

Separat punem la fiert 600 ml apa. Cand a dat in clocot, adaugam ceapa calita, mazarea congelata, sarea si piperul. Cand ajunge iar la punctul de fierbere, mai tinem pe foc supa aproximativ 6-8 minute.

Stingem focul, adaugam menta verde(optional) si cu ajutorul unui mixer vertical, pasam supa minim 1-2 minute, sau pana ajunge la o consistenta cremoasa.

Puteti decora cu frunze proaspete de menta, microplante, seminte de dovleac sau floarea soarelui si putin ulei de dovleac sau masline.

Serviti alaturi de paine calda su crutoane stropite cu putin ulei aromat de busuioc.

TIPS: Daca doriti o varianta si mai simpla si rapida, puteti sari peste partea de calire a cepei. Practic, puneti toate ingredientele la fiert pentru 15 minute si la sfarsit doar pasati 😘

Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu