Placinta cu branza dulce

      Dupa mai multe incercari esuate de a gasi niste foi care sa iasa si sa se pastreze fragede si moi mai multe zile , am gasit reteta perfecta pe gustul meu. Aceste foi merg cu orice fel de umplutura ( mere, dovleac, spanac etc.) iar placinta se pastreaza perfect la frigider la fel de buna, frageda si gustoasa timp indelugat.

     Dintre toate tipurile de deserturi cu branza ( pe langa cheesecake ) aceasta este desertul preferat pe care nu il refuz niciodata . Este o reteta simpla ce nu are cum sa dea gres.
     Eu am folosit branza dulce de tara facuta de mine, dar daca folositi din comert aveti grija sa optati pentru una cat mai grasa si inainte sa o scurgeti bine de zer. Eventual in compozitie pentru a absorbi surplusul de zer puteti adauga 1-2 linguri de gris.

Ingrediente: 

Foi:

  • 200 gr unt (min 80% grasime) la temperatura camerei
  • 150 gr iaurt ( gras sau grecesc)
  • 70 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde ( aprox 400-450 gr )
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de la o lamaie

Umplutura:

  • 800 gr branza dulce
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie bio
  • optional 1-2 lg gris

Cum procedam:

Intr-un bol mare amestecam iaurtul, zaharul, ouale si coaja de lamaie.Adaugam untul taiat cubulete mici si faina cat cuprinde( amestecata cu praful de copt si sarea) (adaugati 400 gr si daca mai este nevoie completati). Trebuie sa iasa un aluat omogem si ferm. Nu trebuie sa framantati prea mult, decat pana se incorporeaza faina.

Dam aluatul la rece pentru aproximativ 1 ora.

Scoatem aluatul si il impartim in doua bile egale(de obicei folosesc cantarul de bucatarie). Intindem cu sucitorul bilele in 2 foi .Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt si o intepam cu furculita din loc in loc (evitam astfel ca aluatul sa se umfle la copt).

De obicei pe aceasta foaie presar 1-2 linguri de gris pentru a absorbi surplusul de lichid ce il poate lasa compozitia de branza si a ma asigura ca foaia de jos va iesi perfect coapta fara zone umede.

Acum pregatim umplutura.Eu o pregatesc inainte de a o pune pe foi pentru a evita ca compozitia sa isi lase prea mult lichid.

Amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.Punem compozitia in tava peste prima foaie, nivelam cu o spatula.Adaugam si a doua foaie de aluat, o intepam din loc in loc cu o furculita si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute pana se remeneste usor deasupra.

Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca si optional putem presara deasupra zahar pudra.Servim.

Pofta buna!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s