Tocanita de bureti de prun

      Savuroasa si aromata tocanita de ciuperci de prun este delicioasa. In fiecare an primavara, dupa ploaie mergem in locurile cunoscute la cules de aceste mici delicii ( in lunile aprilie – mai).
     Si anul acesta nu am ratat aceasta ocazie, cam tarziu dar totusi am reusit sa mai gasim cativa sa facem tocanita mea preferata. Asadar daca gasiti in piata aceste bunatati va rog sa nu le ocoliti deoarece sunt foarte gustosi si hranitori si merita sa le dati o sansa.
Reteta este una simpla, usor de facut pe care bunica si mama o faceau destul de des, iar combinatia de ou cu usturoi, va asigur, ca este super gustoasa.

Ingrediente :

  • 1 kg bureti de prun
  • 2-3 cepe
  • 3 oua
  • 3 fire usturoi verde + 3-4 catei
  • ulei
  • sare si piper

Cum procedam :

Curatam buretii, ii spalam bine cu apa rece pentru a elimina toate impuritatile si ii tocam.

Taiem ceapa si usturoiul verde si punem la calit la foc mic in putin ulei. Dupa ce usturoiul si ceapa s-au inmuiat punem ciupercile tocate. Nu trebuie sa adaugati apa deoarece ciupercile isi vor lasa suficienta asa ca nu va faceti grij. Punem capacul si lasam pe foc aproximatin 15 minute.

Dupa ce buretii s-au facut batem 3 oua, turnam peste tocanita si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper dupa gust si punem restul de usturoi zdrobit. Mai lasam 1-2 minute pe foc si servim.

Tocanita este delicioasa cu mamaliga.

Pofta buna!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s