Scones cu merisoare

1-dsc_0258-jpnew3g
        Scones este reteta noastra preferata la micul dejun in familie. Aceste mici prajiturele ( painici ) se pregatesc foarte rapid si sunt ideale si ca gustare intre mese. Si daca vreti sa petreceti timpul in bucatarie cu cei mici sigur vor fi foarte incantati sa va dea o mana de ajutor deoarece se fac foarte usor si este o reteta ce nu necesita prea multa indemanare.Asa ca petreceti timpul liber cu cei mici intr-un mod placut si antrenant 🙂
       Sunt mega delicioase se servesc simple sau cu unt ,iaurt, dulceata, nutella, alaturi de o cana de ceai sau lapte . Eu am ales gemul de merisoare . Sunt  fragede si usor crocante dar moi in acelasi timp, iar pentru o varianta mai sanatoasa se poate renunta la zahar ; daca renuntam si la fructe uscate aveti o chifla super delicioasa la micul dejun . Se pot inlocui merisoarele cu stafide , goji sau oricare alte fructe uscate doriti .

Se prepara in maxim 20 minute

Ingrediente :

  • 120 gr merisoare
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 140 gr unt( rece )
  • 2 oua mari
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • gem de merisoare pentru servire

Cum procedam : 

Preincalzim cuptorul la 200*C

Intr-un castron punem la inmuiat merisoare in putina apa ( lapte sau suc de portocale – suficient cat sa le acopere ). Intre timp cernem faina cu praful de copt si sarea . Este important acest pas pentru o reusita sigura.

Intr-un robot de bucatarie punem amestecul de faina cu untul ( taiat cubulete ) si mixam atat cat compozitia incepe sa capete aspectul unor frimituri de paine . Se poate face aceasta etapa si manual . Batem ouale si le amestecam cu laptele si merisoarele scurse. Turnam copozitia peste amestecul de faina cu unt si amestecam putin doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Daca vi se pare ca nu se omogenizeaza bine mai adaugati 1-3 linguri de lapte.

Presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul la o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde taiem cercuri pe care le punem in tava de copt in care am pus o foaie de copt pentru a evita ca prajiturelele sa se lipeasca.

Cu o pensula inmuiata in lapte ungem fiecare cerculet si dam la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute pana cand vor deveni usor cafenii.

Le scoatem si le lasam sa se raceasca .Le servim cu gem de merisoare.

Pofta buna!

2-okdsc_0214

12-ne1dsc_0279

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s