Tiramisu cu sos de caramel

Cele mai bune dulciuri sunt cele facute cu drag pentru cele mai placute momente petrecute in familie sau cu prietenii  . O masa copioasa  , cateva depanari de amintiri si inevitabilul dulce savurat pe indelete , si de ce nu , la final un pahar de vin bun .

Cred ca pentru unul dintre aceste momente este facut acest desert 🙂 Clasic dar genial de gustos , cu o portie generoasa de sos de caramel facut in casa . O aroma irezistibila ce va indulci o masa perfecta . Sunteti de aceeasi parere ?!

Ingrediente ( 6 portii ) :

  • 250 gr mascarpone
  • 2 oua ( 1 albus si 2 galbenusuri )
  • 150 gr piscoturi
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 l-ta cacao
  • 6 linguri generoase de sos caramel ( reteta )
  • 300 ml cafea tare rece
  • 1 praf de sare

Cum procedam :

Incepem prin a face o cafea tare in care putem adauga putin amaretto , rom sau esenta de migdale . O lasam sa se raceasca bine ( cel mai indicat la frigider ) .

Mixam albusul cu praful de sare pana obtinem o spuma tare . Galbenusurile le frecam bine cu zaharul pudra si le incorporam in albusuri . Adaugam mascarpone , esenta de vanilie si amestecam usor pana avem o consistenta omogena .

Montarea o facem in 6 cupe individuale . Inmuiem rapid piscoturile in cafea ( ele trebuie sa fie umezite nu imbibate in cafea ) si asezam primul strat pe fundul cupelor . Urmatorul strat este unul de crema , sosul de caramel , un strat de piscoturi , unul de crema si la sfarsit pe deasupra pudram cu cacao .

Pofta buna!

2-test -DSC_1631

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s