Briose pufoase cu mere si iaurt

Blog 11553

             Da este weekend . Si ce preparam cel mai des in weekend ?! Brioseee .. 🙂

Ce-i drept nu trebuie sa fii expert in ale bucatariei pentru a face briose . Cred ca sunt printre cele mai simple si sigure de reusita dulciuri pe care le putem face la cuptor . Aceste mici dulcegarii cu mere sunt pufoase si usor umede – super delicioase la micul dejun sau ca gustare langa o cana de cafea  sau  ceai negru cu lapte ( favoritul meu ) . Aromate si cochete sunt rasfatul de weekend pentru intreaga familie 🙂

Ingrediente ( aprox . 18 buc. ) : 

  • 250 gr mere ( 2 mere mari )
  • 250 gr iaurt gras 10% ( grecesc )
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • sucul proaspat de la 1/2 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1/3 l-ta bicarbonat
  • 1 praf de sare

Cum procedam : 

Spalam si curatam merele de coaja si samburi . Jumatate le taiem cubulete si jumatate le dam pe razatoarea mare . Le stropim cu sucul de lamaie .

Intr-un bol incapator amestecam oul , zaharul , iaurtul , uleiul , esenta de vanilie si merele cu tot cu sucul de lamaie . La final adaugam  faina cernuta amestecata cu praful de copt , bicarbonatul si praful de sare .

Punem formele de hartie intr-o tava de briose si le umplem ( aproximativ 2 treimi ) .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox. 25 min .

Pofta buna!

Blog 3-1583

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s