Empanadas / placinte cu pui si ciuperci

Blog 2-_1015Aceste placintele sunt super fragede si aspectuase , aluatul este asemenator cu cel de foietaj , doar ca incomparabil mai simplu de preparat , fiind foarte versatil si putand fi folosit la umpluturi atat dulci cat si sarate . Sunt niste aperitive excelente care se pot servi atat calde cat si reci , se pot congela ( in pungi sigilate sau ambalate individual ) si va asigur ca sunt la fel de bune . Ideale pentru petreceri alaturi de diverse sosuri putand fi preparate cu o zi inainte . Sunt foarte bune si la micul dejun alaturi de iaurt si isi pastreaza textura frageda cateva zile . Mi-au iesit aproximativ 20 bucati dar acest lucru variaza in fuctie de cat de mari le faceti .

Ingrediente :

Aluat

  • 210 gr unt gras rece (82 % )
  • 300 gr faina
  • 180 gr smantana ( 20 % grasime )
  • un praf sare

Umplutura

  • 1 piept de pui tocat ( 400- 500 gr )
  • 150-200 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • marar
  • cascaval afumat dat pe razatoarea mica ( aprox 30 – 40 gr )
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare , piper dupa gust

Finisaj

  • 1 ou pentru uns
  • seminte ( susan negru , chimen negru , mac )

Cum procedam :

Untul taiat cubulete il amestecam cu faina pana ce se formeaza un aluat nisipos . Cel mai indicat intr-un robot de bucatarie cu lama in S . Daca nu avem il framantam usor intre degete . Se adauga smantana si se mai amesteca putin ( doar cat sa se incorporeze faina ) . Formam o bila , o invelim in folie alimentara si dam la rece pentru cel putin 2 ore . Eu am preparat aluatul seara si dimineata m-am apucat de treaba .

Pentru compozitie am tocat marunt ceapa si ciupercile si le-am calit putin in ulei . Am adaugat pieptul de pui tocat si am lasat pe foc pana a fost gata . Am adaugat sare , piper , mararul tocat si  pasta de tomate . Mai amestecam putin si luam de pe foc . Lasam sa se raceasca  si adaugam cascavalul dat prin razatoarea mica . Punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si intindem o foaie subtire de aproximativ 3 – 4 mm. Cu ajutorul unei forme sau a unui pahar mai mare formam cercuri din aluat . Punem  cate 1 lingura de umplutura in mijloc , sigilam marginile cu ajutorul unei furculite . Pentru a fi siguri ca nu se vor desprinde placintele cel mai indicat este ca inainte sa ungem marginile cu putin ou batut . Punem placintele pe o tava tapetata cu foaie de copt , le ungem cu ou batut , presaram pe deasupra semintele si dam la cuprorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 15 min – 20 min  sau pana devin rumene .

Pofta Buna! blog 3-DSC_1045 Sursa de inspiratie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s