Cookies ( fursecuri ) cu fulgi de ovaz si nuci

Blog - 0791Cei mici mereu solicita ceva dulce si trebuie sa ne asiguram ca ceea ce consuma este si sanatos, nu este plin de zahar sau alte cele cat mai nesanatoase. Acest lucru m-a indemnat sa creez aceste minunate fursecuri , reteta imi apartine si doresc din toata inima sa o impartasesc cu voi . Fetita mea nu a facut diferenta intre fursecurile pline de zahar si unt si aceste minunatii . Fursecurile mele sunt usor crocante si sunt ideale ca gustare pentru toata familia . Copii le vor adora la micul dejun alaturi de un pahar mare de lapte cald iar noi , cei mari cu siguranta le vom savura alaturi de o cafea sau un fresh de portocale , pentru ca , de ce nu , e bine sa incepi ziua cu ceva dulce si sanatos .

Ingrediente :

  • 120 gr faina integrala (biologica )
  • 50 gr faina neagra (biologica )
  • 2 linguri mari fulgi de ovaz bio
  • 50 gr nuca tocata grosier
  • 30 gr stafide
  • 20 gr ulei de palmier
  • 2 linguri zahar de cocos bio
  • 1 lingura mix seminte ( in , mac , amarant , susan , floarea saoarelui )
  • 50 gr curmale fara samburi
  • 100 gr suc de portocale
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf sare

Cum procedam :

Punem curmalele in blender cu jumatate din cantitatea de suc de portocale si mixam pana rezulta o pasta omogena . Intr-un vas incapator punem faina , bicarbonatul , praful de sare si amestecam . Adaugam restul ingredientelor ( inclusiv pasta de curmale ) si amestecam bine . trebuie sa iasa un aluat putin tare dar usor de modelat . Lasam 10 minute aluatul sa se odihneasca dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mari , pe care le aplatizam . Punem fursecurile  pe tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute .

 

Pofta buna!

2Blog -676

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s