Lipii cu iaurt si chimen

Blog - 0607Sunt ideale la micul dejun alaturi de un bol de iaurt sau humus , pentru sandvisuri cu legume si verdeata , cu branza brie si usturoi sau chiar pentru shaorma . Mie imi plac foarte mult , sunt la fel de bune calde cat si reci . Se fac repede si sunt o alternative super gustoasa si rapida pentru paine . Se pot umple cu orice poftiti . Sunt si mai gustoase daca folositi chimen negru care este mult mai aromat si placut la gust .

Ingrediente:

  • 350 gr faina
  • 250-300 gr iaurt cremos / grecesc
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt ( 2 lingurite )
  • 1 lingura ulei masline


Cum procedam:


Intr-un castron incapator se amesteca toate ingredientele uscate . Se adauga iaurtul si se framanta bine . Va trebui sa rezulte un aluat elastic usor de intins  .Lasam aluatul 15  – 30 minute la dospit . Impartim aluatul in aproximativ 10-12 bilute .
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem bilutele cu ajutorul unui sucitor . Intr-o tigae antiaderenta ( teflon ) incinsa punem fiecare lipie si cand observam ca s-au format basici deasupra intoarcem lipia pentru a se coace si pe partea cealalta . Toata operatiunea dureaza aproximativ 2 minute pentru fiecare lipie daca focul este suficient de mare .


Pofta buna!

Blog modif- 0295

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s