Prajitura cu mac , lamaie si glazura de ciocolata

Praji cu lamaie FinalCeva dulce si acrisor ?!

Cum azi este ziua internationala a torturilor m-am gandit ca nu ar strica o prajiturica gustoasa si usor de facut . Nu cred ca avem nevoie de o zi speciala pentru a ne indulci simturile dar , tinand cont si de vremea mohorata de afara cred ca merita sa incercam o prajitura  pentru cei dragi asa ca hai la treaba 🙂

Ingrediente: 

Blat :

  • 200 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 125 gr unt topit
  • 2 oua
  • zeama de la o lamaie mica
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 lingurite de mac
  • un praf de sare

Glazura :

  • 150 grame ciocolata amaruie
  • 100 grame frisca lichida

Cum procedam : 

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.

Intr-un bol incapator batem albusurile spuma . Adaugam pe rand galbenusurile , untul topit , zaharul , laptele , sucul de lamaie , esenta de vanilie  si macul . La sfarsit adaugam incet faina amestecand cu o lingura de lemn . Punem compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute . Scoatem tava din cuptor si dam la rece .

Intr-o craticioara mica cu fund dublu punem la foc mic frisca lichida si ciocolata rupta bucati . Amestecam fara intrerupere pana se topeste ciocolata . Luam de pe foc si turnam crema fierbinte peste blatul racit . Lasam la rece cateva ore sau peste noapte si servim .

 

Blog prajitura 2

 

Pofta Buna!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s