Humus

DSC_0412blog ok

Humusul este un preparat pe care il fac des si il indragesc foarte mult . Este excelent la micul dejun , ca aperitiv , in sandvisuri , cu lipii si legume crude sau alaturi de o salata cu mult patrunjel ( tabouleh ) si lipii cu chimen ( o sa vin si cu aceasta reteta zilele acestea ) .

Ingrediente:

  • 300 gr naut uscat
  • 4-5 linguri tahini(pasta de susan)
  • 3 catei de usturoi romanesc(sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Cum procedam:

Nautul il il punem de seara la inmuiat(sau cel putin 6 ore) . Il punem la fiert in apa rece pentru aproximativ 40-50 minute in apa cu bicarbonat .
Tips : Bicarbonatul are rolul sa fiarba mai bine nautul , il inmoaie mai bine , iar atunci cand il vom pasa rezultatul va iesi mai fin ,mai ales daca nu aveti un blender performant . Riscam sa avem un humus putin grunjos daca nu adaugam bicarbonat .
Dupa ce nautul a fiert ( boabele se zdrobesc foarte usor cu furculita) , il scurgem de apa dar avem grija sa pastram o cana din apa in care a fiert si il lasam sa se raceasca . Il punem in blender (sau puteti utiliza si blenderul de mana , cel vertical ) cu putina apa din care a fiert , zeama de lamaie , usturoiul si pasam .Trebuie sa iasa o pasta de consistenta unei smantani groase , putin tare . In cazul in care mai este necesar mai adaugati apa . In aceasta etapa adaugati sare dupa gust , uleiul si pasta de susan si mai mixam putin .
Puteti folosi si conservele din comert cu naut gata fiert dar , mie mi se pare mai gustos cel fiert, in casa.


Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s